V.Beșleagă în cadrul Proiectului ,,Chișinăul citește o carte”

Sigur că lectura e una din marile bucurii ale vieții. Cărțile înglobează toate
bogățiile, reflectă universul și dă viață lumii.
,,O prezență calmă, un suflet afectuos, o privire dezarmantă, cu un surîs ce vine din interior, aceasta este Imaginea de sine a sriitorului V.Beșleagă”, astfel  îl prezintă autorul cărții ,,V.Beșleagă: ,,în creație axul moral este totul”.
La   23 septembrie, 2014,  în incinta bibliotecii liceului a avut loc întîlnirea de suflet cu scriitorul, prozatorul, romancierul, eseistul V.Beșleagă  în cadrul Proiectului ,,Chișinăul citește o carte”, care  a deschis inimile  liceenilor  și i-a îndemnat să pătrunda în tainele operei Sale.  Anturajul parcă pusese stăpănire pe lectorii romanelor ,,Zbor frînt”, ,,Acasă”, ,,Durere”,  ,,Sînge pe zăpadă”,  ,,Cumplite vremuri”. Însă miezul întîlnirii a fost romanul ,,Zbor frînt”, care, deși nu e destinat copiilor, este – în fond--   despre un copil.
Printr-un dialog cu scriitorul, elevii au aflat  despre aspectul etic al întîmplărilor, despre omenia cu multiple fațete, depre valorile etice spre care tinde Isai, personajul romanului, și anume:sinceritatea, cinstea, grija pentru aproapele său, încrederea etc..    Consider că astfel de întîlniri ne prind în mrejele lecturii, ne educă  și, nu în ultimul rînd,ne deschid  cortina, pe care , în secolul dezvoltării tehnicii, cu teamă zic, începuse să se așeze mici fire de praf.
Îi multumim domnului V.Beșleagă pentru aceasta  întîlnire , dorindu-i mulți ani, și îl mai asteptămi  și alte dați în incinta Liceului Teoretic ,,Ginta Latină”.


Contact Us

Get in Touch

Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code
 

Contacts

Adresa Chișinău, str. Ginta latină 9
Telefon +373 (22)340 100
Email ...