Biblioteca – popasul sufletului și al minții

În fiecare an, în luna martie, IPLT „Ginta Latină” marchează un eveniment care are în centru cartea și cititorii – Ziua Bibliotecii.
A deschis activitatea bibliotecara Dna Aurelia Danalachi care a vorbit despre importanța bibliotecii școlare în promovarea lecturii și a cultului cărții benefic pentru a declanșa în conștiința elevilor emoția și bucuria cunoașterii, a recunoașterii, a informației, a descoperirii, a gândului care descifrează migrația visului, care face popas în suflet și în minte.
Alături de directorul instituției Dna Nina Juc,  cadrele didactice ce activează în acest  templu și elevi,  la sărbătoare au fost prezenți oaspeții de onoare:
 directorul bibliotecii „Transilvania”, Dna Parascovia Onciu;
 scriitoarea Lucreția Bârlădeanu;
 șefa  filialei bibliotecii „Al.Russo”, Dna Olga  Maiuc;
 șefa oficiului  bibliotecii „Al Russo”, Dna Ecaterina Betca.
Un grup de elevi, coordonați de dir.adj. Panfil Violeta, au bucurat inimile spectatorilor cu un medalion literar cu genericul „Creangă cu neamuri”.
În cadrul acestei sărbători, scriitoarea Lucreția Bârlădeanu a prezentat cartea sa „Tunica Portocalie” – care face parte din programul Chișinăul citește.
Grație implicării active a elevilor, părinților, diriginților, profesorilor, fondul de carte al bibliotecii  IPLT „Ginta Latină” s-a îmbogățit considerabil.


Contact Us

Get in Touch

Change the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code